Omschrijving

FC Groningen heeft in 2014 de beschikking gekregen over een volledig nieuwe trainingsaccommodatie op sportpark Corpus den Hoorn. Om dit mogelijk te maken was een herindeling van het sportpark noodzakelijk en is een amateurvereniging verhuist naar een andere sportaccommodatie.

De totale scope van het werk is als volgt samen te vatten:

  • Aanleg van drie GrassMaster trainingsvelden, voorzien van beregening, veld verwarming, track and trace systeem en een volledig glasvezel systeem;
  • Aanleg van een kunstgrasveld geschikt voor voetbal en rugby;
  • Renovatie van twee kunstgras voetbalvelden;
  • Omvormen van een natuurgras voetbalveld tot een kunstgras voetbalveld;
  • Aanleg van een waterkunstgras hockeyveld;
  • Aanleg van een kunstgrasveld geschikt voor voetbal en American Football.

Middelkoop Advies heeft in opdracht van de gemeente Groningen de volledige technische voorbereiding uitgevoerd. Het programma van eisen is in samenspraak met de gemeente en FC Groningen tot stand gekomen. In dit PVE zijn alle sport functionele wensen en eisen vastgelegd. Na goedkeuring van alle betrokken partijen is dit PVE technisch uitgewerkt.

Hiervoor is vooraf een uitgebreid grondonderzoek uitgevoerd en een geotechnisch advies opgesteld. De exacte situatie hebben onze landmeters ingemeten en op basis van deze gegevens is een technisch ontwerp gemaakt. Het technisch ontwerp is nader gedetailleerd in technische tekeningen en een uitgebreide werkomschrijving.

Voor de aanbesteding hebben wij de offerte aanvragen, aanbestedingsdocumenten- en de aannemingsovereenkomsten opgesteld. Tijdens de uitvoering van het werk hebben wij de gemeente Groningen ondersteund door het dagelijkse toezicht voor onze rekening te nemen. Het gehele project is binnen de gestelde termijn en binnen budget tot stand gekomen.

Fotoalbum

Klik op de foto om deze te vergroten.


Jacques van Middelkoop Stel uw vraag